Weterani legionów rzymskich w prowincjach bałkańskich Imperium Romanum - Królczyk, Krzysztof (Studia Europaea Gnesnensia, 2010)
REC. KSIĄŻKI Snežana Ferjančić, Nasel’avan’e legijskih veterana u balkanskim provincijama I-III vek n.e. (Settlement of Legionary Veterans in Balkan Provinces I-III Century A.D.), Srpska Akademija Nauka i Umetnosti Balkanološki Institut, Beograd 2002, ss. 380