Federalizm „po hiszpańsku” - Mirgos, Katarzyna (Studia Europaea Gnesnensia, 2010)
REC. KSIĄŻKI Anna Sroka, Hiszpańska droga do federalizmu, Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2008, ss. 345)