Pytania ontologiczne w badaniach nad społeczeństwem. Sabina Prejsnar-Szatyńska, Problematyka ontologiczna w pol-skiej teorii socjologicznej. Analiza myśli Floriana Znanieckie-go, Tadeusza Szczurkiewicza, Pawła Rybickiego i Jana Szczepańskiego, Wydawnictwo Libron Filip Lohner, Kraków 2017, ss. 236 - Knast, Patrycja Kinga (Studia Europaea Gnesnensia, 2019)
Pytania ontologiczne w badaniach nad społeczeństwem. Sabina Prejsnar-Szatyńska, Problematyka ontologiczna w polskiej teorii socjologicznej. Analiza myśli Floriana Znanieckie-go, Tadeusza Szczurkiewicza, Pawła Rybickiego i Jana Szczepańskiego, Wydawnictwo Libron Filip Lohner, Kraków 2017, ss. 236