FRANCISZEK I WALEZJUSZ BEZ MAKIJAŻU. FRANCIS HACKETT, FRANCISZEK I WALEZJUSZ, TŁUM. MIŁOSZ MŁYNARZ, WYDAWNICTWO NAPOLEON V, OŚWIĘCIM 2017, SS. 296 - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2017)
Franciszek I Walezjusz bez makijażu, rec. książki: Francis Hackett, Franciszek I Walezjusz