Żydzi i obrazy w późnym antyku; rec. książki: Lee I. Levine, Visual Judaism in Late Antiquity: Historical Contexts of Jewish Art - Maciudzińska-Kamczycka, Magdalena (Studia Europaea Gnesnensia, 2016)
.