Madridista o historii rywalizacji Barcelony z Realem - Najtkowski, Bartłomiej (Studia Europaea Gnesnensia, 2023)
Recenzja: Alfredo Relaño, Barça vs. Real. Wrogowie, którzy nie mogą bez siebie żyć, tłum. B. Barbara Bardadyn, Wydawnictwo Sine Qua Non, Kraków 2023, ss. 488