Francuski przełom w badaniach nad rzymską dyscypliną wojskową - Faszcza, Michał Norbert (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki Catherine Woolf, Déserteurs et transfuges dans l’armée romaine à l’époque républicaine, Jovene editore, Napoli 2009, 453 s.