Wokół książki uczonych rostowskich - Kijas, Artur (Studia Europaea Gnesnensia, 2015)
Recenzja książki: Nina A. Kazarova, Sarkis S. Kazarov, Victoria V. Łobova, Istoriki Varšavskogo Universiteta. Vremja i sud’by, Wydawnictwo Južnogo Federalnogo Universiteta, Rostov-na-Donu 2014, 192 s.