Na marginesie książki Urszuli Kicińskiej uwag kilka. - Świderska-Włodarczyk, Urszula (Studia Europaea Gnesnensia, 2015)
Recenzja książki: Urszula Kicińska, Wzorzec szlachcianki w polskich drukowanych oracjach pogrzebowych XVII wieku, DiG, Warszawa 2013, 404 s.