O wojnach markomańskich Marka Olędzkiego - Raszyński, Mateusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki: Marek Olędzki, Wojny markomańskie 162–185 n.e., Bellona, Warszawa 2011, 196 s., 25 ilustracji, dwie mapy