Autoprezentacja cesarzy rzymskich w mennictwie II i III wieku po Chr. - Balbuza, Katarzyna (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki: Erika Manders, Coining Images of Power. Patterns in the Representation of Roman Emperors on Imperial Coinage A.D. 193––284, Brill Academic Publishers, Leiden–Boston–Tokyo 2012 [=Impact of Empire, 15], 363 s.