Armia rzymska od frontu i od kuchni - Tomczak, Juliusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Paul Erdkamp (red.), A Companion to the Roman Army, Blackwell Publishing, Malden 2007, 574 s.