Między konkretem a niedokładnością, czyli pani archeolog wizja egipskich klasztorów - Spychała, Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Agnieszka Muc, Architektura monastyczna na terenie Egiptu, Zakład Wydawniczy Nomos, Kraków 2008, 263 s.