Historia królowej, symbolu kobiecej siły - Kulpa, Karolina (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Stanley M. Burstein, Kleopatra i jej rządy, tłum. B. Godzińska, Bellona SA, Warszawa 2008, 183 s.