Językowe rozrachunki z nazistowską przeszłością we współczesnym języku niemieckim - Dobkiewicz, Magdalena (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Thorsten Eitz, Georg Stötzel, Wörterbuch der „Vergangenheitsbewältigung”. Die NS-Vergangenheit im öff entlichen Sprachgebrauch, Georg Olms Verlag, Hildesheim–Zürich–New York 2007, 786 s.