Sport antyczny - Mrozewicz, Leszek (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: Dariusz Słapek, Sport i widowiska w świecie antycznym, Wydawnictwo Homini & Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Kraków–Warszawa 2010, 799 s.