Między rozumieniem a trywializacją - Kaźmierczak, Marek (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: Tim Cole, Selling the Holocaust. From Auschwitz to Schindler. How History is Bought, Packaged, and Sold, Routledge, New York 2000, 314 s.