Uchwycić codzienność - Owsianna (Kubiaczyk), Monika Anna (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: Mary Beard, Pompeje. Życie rzymskiego miasta, przeł. N. Radomski, Dom Wydawniczy Rebis, Poznań 2010, 414 s.