Religia w służbie polityki? Hiszpania wobec Maghrebu w początkach epoki nowożytnej - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2010)
REC. KSIĄŻKI: Beatriz Alonso Acero, Cisneros y la conquista espanola del norte de África: cruzada, política y arte de la guerra, Ministerio de Defensa, Madrid 2006, ss. 295)