MIĘDZY ORTODOKSJĄ, HEREZJĄ A POLITYKĄ, CZYLI NIEZBYT UDANA PRÓBA REKONSTRUKCJI DZIEJÓW I POGLĄDÓW PRYSCYLIAN - Spychała, Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2017)
Między ortodoksją, herezją a polityką, czyli niezbyt udana próba rekonstrukcji dziejów i poglądów pryscylian, rec. książki: Krzysztof Sordyl, Pryscylianizm. Teologia i historia .