CZAS SULEJMANA. ANDRÉ CLOT, SULEJMAN WSPANIAŁY I JEGO WSPANIAŁE STULECIE, TŁUM. GRAŻYNA MAJCHER, WYDAWNICTWO AKADEMICKIE DIALOG, KSRAKÓW 2017, SS. 412. - Kubiaczyk , Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2017)
Czas Sulejmana, rec. książki: André Clot, Sulejman Wspaniały i jego wspaniałe stulecie