Futbol w oczach socjologa, czyli tęsknota za minionym - Najtkowski, Bartłomiej (Studia Europaea Gnesnensia, 2022)
Krzysztof Łęcki, Stadiony świata (pomiędzy Gemeinschaft i Gesellschaft), Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2021, ss. 396.