Jak opowiedzieć starą baśń na nowo? Czyli rewizja francuskich wojen religijnych - Ziólkowski , Mateusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2024)
Recenzja: Hugues Daussy, Un royaume en lambeaux. Une autre histoire des guerres de religion (1555-1598), Labor et Fides, Genève 2022, 270 s.