Refleksje o książce „Portret w dawnej Polsce” - Kossowski, Maciej Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2024)
Recenzja: Jan K. Ostrowski, Portret w dawnej Polsce Wydawnictwo Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Warszawa 2019, ss. 496 + ilustracje