Między historią a teologią, czyli ks. dr. hab. Antoniego Żurka poszukiwanie tajemnic Eucharystii w późnoantycznym Kościele łacińskim, - Spychała, Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
recenzja książki A. Żurek, ,,Mysterium Passionis-Corpus et Sanguis Christi-Communio”. Eucharystia sakramentem wtajemniczenia chrześcijańskiego w  Kościele łacińskim czwartego i początku piątego wieku, Księgarnia św. Jacka, Katowice 2012, Studia Antiquitatis Christianae. Series Nova 14, 367 s.