Wielkopolski pomysł. O książce „Ofiary zabobonu” — reedycji (nakładem Gminy Kiszkowo), - Jakóbczyk, Stanisław (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
rec. książki F.  Tuczyński, Ofiary zabobonu. Powieść obyczajowa z czasów polskich XVII [sic!] stulecia. Do druku podali, z oryginałem skoligacili A. Frąckowiak i B. Krakowski [;] Wstęp D. Jung [;] Ilustracje D. Sierzchulski [;] Gmina Kiszkowo 2012, 130 s.