Jak rozumieć estetykę? - Ożóg, Monika (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Słów kilka na temat recenzji naukowej Dariusza Spychały monografii autorstwa Moniki Ożóg pt. Inter duas potestates. Polityka religijna Teoderyka Wielkiego