Panie Profesorze! Dostojny Jubilacie! - Nowak, Andrzej (Sensus Historiae, 2022)
Dzisiejsza uroczystość daje sposobność do świętowania nie tylko Panu Profesorowi, ale także Wydziałowi Filozoficznemu i całemu Uniwersytetowi im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, o czym zadecydowały dokonania naukowe i dydaktyczne autora Dwóch rozumów w filozofii.