Review: Zbigniew Mentzel, Kołakowski. Czytanie świata. Biografia, Wydawnictwo Znak, Kraków 2020, 509 ss. - Przeperski, Michał (Sensus Historiae, 2021)
Recenzja książki Zbigniewa Mentzela o Leszku Kołakowskim pt. „Kołakowski. Czytanie świata. Biografia”, wydanej przez Wydawnictwo Znak w Krakowie w 2020 roku, napisana przez Michała Przeperskiego.