10 lat od Apelu z Blois. Debata akademicka w Instytucie Historii (od 1.10.2019 - Wydział Historii) UAM Poznań 13 listopada 2018 r. - Skórzyńska, Izabela; Menz, Mariusz (Sensus Historiae, 2019)
Zapis przebiegu debaty akademickiej, która odbyła się 13 listopada 2018 r. w ramach konferencji , 10 lat od Apelu z Blois". W debacie udział wzięli: prof. dr hab. Ewa Domańska (UAM), dr hab. prof. UJ Barbara Klich-Kluczewska (UJ), prof. dr hab. Anna Landau (IH PAN), prof. dr hab. Stanisław Jankowiak (UAM), prof. dr hab. Krzysztof Ruchniewicz (UWr), dr hab. prof. UAM Konrad Białecki (UAM, IPN). Debatę moderował: dr Mariusz Menz (UAM).