Biografia naukowa Profesora Tadeusza Buksińskiego - Sensus Historiae, (Sensus Historiae, 2022)
Biografia naukowa Profesora Tadeusza Buksińskiego: wykształcenie, zatrudnienie, funkcje organizatorskie, funkcje redaktorskie, stypendia naukowe.