Introduction - Stobiecki, Rafał (Sensus Historiae, 2019)
Wprowadzenie do zbioru prezentującego wielogłos badaczy na temat postaci i twórczości Lecha Beynara, powszechnie znanego jako Paweł Jasienicy z okazji jego 110. rocznicy urodzin.