Profesora Władysława Łosińskiego wkład w polską archeologię wczesnego średniowiecza, czyli przyczynek do szkicu o pokoleniu archeologów okresu badań „Milenijnych” - Kara, Michał; Michałowski, Andrzej; Rębkowski, Marian (Slavia Antiqua. Rocznik poświęcony starożytnościom słowiańskim, 2018)
Profesora Władysława Łosińskiego wkład w polską archeologię wczesnego średniowiecza, czyli przyczynek do szkicu o pokoleniu archeologów okresu badań „Milenijnych”