Słowo-teatr bycie we wspólnocie. Uwagi o monodramie „Jak zjadłem psa” Jewgienija Griszkowca (Centrum dramaturgii. Teatr Polski w Poznaniu, styczeń 2001 roku) - Chałacińska-Wiertelak, Halina (Scripta Neophilologica Posnaniensia, 2018)
Słowo-teatr bycie we wspólnocie. Uwagi o monodramie „Jak zjadłem psa” Jewgienija Griszkowca (Centrum dramaturgii. Teatr Polski w Poznaniu, styczeń 2001 roku)