„Ukrainomania” ta „ukraino-filstwo” (pogljad J.I. Kraszewskowo i W. Antonowicza) - Wasilenko, Wołodimir (Scripta Neophilologica Posnaniensia, 2018)
„Ukrainomania” ta „ukraino-filstwo” (pogljad J.I. Kraszewskowo i W. Antonowicza)