Mechanicyzm Roberta Boyle’a. Od chaosu „rzeki Heraklita” do piękna zegara ze Strasburga - Kazibut, Radosław (Scripta Neophilologica Posnaniensia, 2018)
Mechanicyzm Roberta Boyle’a. Od chaosu „rzeki Heraklita” do piękna zegara ze Strasburga