Motyw Pigmaliona i koncepcja naomizmu na przykładzie powieści Miłość szaleńca Tanizakiego Jun'ichirō oraz jej adaptacji filmowej - Karolak, Nikodem; Żeromska, Estera (Scripta Neophilologica Posnaniensia, 2018)
Motyw Pigmaliona i koncepcja naomizmu na przykładzie powieści Miłość szaleńca Tanizakiego Jun'ichirō oraz jej adaptacji filmowej