Estera Lasocińska, Epikurejska idea szczęścia w literaturze polskiej renesansu i baroku. Od Kallimacha do Potockiego, „Studia Staropolskie. Series Nova”, t. XL, Warszawa 2014, ss. 226 - Maleszyński, Dariusz Cezary (Slavia Occidentalis, 2016)
Estera Lasocińska, Epikurejska idea szczęścia w literaturze polskiej renesansu i baroku. Od Kallimacha do Potockiego, „Studia Staropolskie. Series Nova”, t. XL, Warszawa 2014, 226 ss.