SŁOWNIK GWARY I KULTURY KUJAW, T. 1. A-H. OPRAC. ZOFIA SAWANIEWSKA-MOCHOWA (HASŁA A-Ć), WŁODZIMIERZ MOCH (HASŁA D-H). ZESPÓŁ REDAKCYJNY: ANNA PALUSZAK-BRONKA, ZOFIA SAWANIEWSKA-MOCHOWA, MIROSŁAWA WRONKOWSKA- DIMITROWA, KRZYSZTOF KOŁATKA, WŁODZIMIERZ MOCH. - LEWASZKIEWICZ, TADEUSZ (Slavia Occidentalis, 2020)
Słownik gwary i kultury Kujaw, t. 1. A-H. Oprac. Zofia Sawaniewska-Mo-chowa (hasła A-Ć), Włodzimierz Moch (hasła D-H). Zespół Redakcyjny: Anna Paluszak-Bronka, Zofia Sawaniewska-Mochowa, Mirosława Wron-kowska-Dimitrowa, Krzysztof Kołatka, Włodzimierz Moch. Redakcja na-ukowa: Zofia Sawaniewska-Mochowa. Wydawnictwo Uniwersytetu Kazi-mierza Wielkiego, Bydgoszcz 2017, ss. 335