A. B. Strawińska, A. Walicki i A. Łętowski, O stanie polszczyzny północnokresowej. Ortografia – Fonetyka – Zagadnienia gramatyczne. Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku / A. B. Strawińska, Leksyka północnokresowa jako element deskrypcji zagadnień ortoepicznych w poradnikach Aleksandra Walickiego i Aleksandra Łętowskiego, Białystok 2022 - Lewaszkiewicz, Tadeusz (Slavia Occidentalis, 2023)
Recenzje: Tadeusz Lewaszkiewicz, Aneta Bogusława Strawińska, Aleksander Walicki i Aleksander Łętowski o stanie polszczyzny północnokresowej. Ortografia – Fonetyka – Zagadnienia gramatyczne. Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok 2018, ss. 175; Aneta Bogusława Strawińska, Leksyka północnokresowa jako element deskrypcji zagadnień ortoepicznych w poradnikach Aleksandra Walickiego i Aleksandra Łętowskiego. Wydawnictwo PRYMAT, Białystok 2022, ss. 198.