PTAKI Z PUNKTU WIDZENIA CZŁOWIEKA A SŁOWIAŃSZCZYZNA Z PTASIEJ PERSPEKTYWY (SŁOWIAŃSZCZYZNA Z PTASIEJ PERSPEKTYWY POD REDAKCJĄ MAGDALENY BAER. WYDAWNICTWO NAUKOWE UNIWERSYTETU IM. ADAMA MICKIEWICZA, POZNAŃ 2019, SS. 321) - CZACHOWSKA, NADIA (Slavia Occidentalis, 2020)
Ptaki z punktu widzenia człowieka a Słowiańszczyzna z ptasiej perspektywy(Słowiańszczyzna z ptasiej perspektywy pod redakcją Magdaleny Baer. Wy-dawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, Poznań 2019, ss. 321)