Ogólnopolska konferencja naukowa Języki prawa – prawa języka, Poznań, 21-22 października 2022 roku - Graf, Magdalena; Łapa, Romana (Slavia Occidentalis, 2023)
W dniach 21-22 października 2022 roku odbyła się w Poznaniu Ogólnopolska Konferencja Naukowa Człowiek – Język – Prawo, kontynuująca cykliczne spotkanie po-święcone językowi i komunikacji w sferze administracyjno-prawnej.