Joseph Damamme, W jaki sposób otyłość może zmieścić się w prawnej koncepcji niepełnosprawności? Analiza porównawcza interpretacji sądowych w świetle unijnego i amerykańskiego prawa antydyskryminacyjnego po sprawie Kaltoft - Narożniak, Agnieszka (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Joseph Damamme, How Can Obesity Fit Within the Legal Concept of ‘Disability’? A Comparative Analysis of Judicial Interpretations Under EU and US Non-Discrimination Law After „Kaltoft” (W jaki sposób otyłość może zmieścić się w prawnej koncepcji niepełnosprawności? Analiza porównawcza interpretacji sądowych w świetle unijnego i amerykańskiego prawa antydyskryminacyjnego po sprawie Kaltoft), „European Journal of Legal Studies” 2015, vol. 8, no. 1, s. 147–179, ISSN 1973-2937.