Abdulquawi Yusuf, Diversity of Legal Traditions and International Law: Keynote Address (Różnorodność tradycji prawnych a prawo międzynarodowe: mowa otwierająca), „Cambridge Journal of International and Comparative Law” 2013, vol. 2, no. 4 (opr. Agnieszka Narożniak) - Narożniak, Agnieszka (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Abdulquawi Yusuf, Diversity of Legal Traditions and International Law: Keynote Address (Różnorodność tradycji prawnych a prawo międzynarodowe: mowa otwierająca), „Cambridge Journal of International and Comparative Law” 2013, vol. 2, no. 4 (opr. Agnieszka Narożniak)