Rosemary Byrne, The Protection Paradox: Why Hasn’t the Arrival of New Media Transformed Refugee Status Determination? (Paradoks ochrony: Dlaczego wraz z pojawieniem się nowoczesnych mediów nie uległ zmianie status uchodźcy?), „International Journal of Refugee Law” 2015, vol. 27, iss. 4 (opr. Lucyna Staniszewska) - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Rosemary Byrne, The Protection Paradox: Why Hasn’t the Arrival of New Media Transformed Refugee Status Determination? (Paradoks ochrony: Dlaczego wraz z pojawieniem się nowoczesnych mediów nie uległ zmianie status uchodźcy?), „International Journal of Refugee Law” 2015, vol. 27, iss. 4 (opr. Lucyna Staniszewska)