Luís Roberto Barroso, Technological revolution, democratic recession, and climate change: The limits of law in a changing world (Rewolucja technologiczna, demokratyczna recesja i zmiany klimatyczne: granice prawa w zmieniającym się świecie), „International Journal of Constitutional Law” 2020, vol. 18, iss. 2 (opr. Lucyna Staniszewska) - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2020)
Luís Roberto Barroso, Technological revolution, democratic recession, and climate change: The limits of law in a changing world (Rewolucja technologiczna, demokratyczna recesja i zmiany klimatyczne: granice prawa w zmieniającym się świecie), „International Journal of Constitutional Law” 2020, vol. 18, iss. 2 (opr. Lucyna Staniszewska)