Paweł Daniel, Dagmara Kafar, Kazimierz Pawlik, Systemowe zmiany w planowaniu przestrzennym, seria Prawo w Praktyce, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa 2023, ss. 138, ISBN: 978-83-8356-052-6 - Jachimowicz-Jankowska, Paulina (Studia Prawa Publicznego, 2024)
Przegląd polskich opracowań naukowych: Paweł Daniel, Dagmara Kafar, Kazimierz Pawlik, Systemowe zmiany w planowaniu przestrzennym, seria Prawo w Praktyce, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa 2023, ss. 138, ISBN: 978-83-8356-052-6.(opr. Paulina Jachimowicz-Jankowska).