Giulia Vicini, Rozporządzenie dublińskie między Strasburgiem i Luksemburgiem: nowe ukształtowanie zasady non-refoulement w imię wzajemnego zaufania? - Narożniak, Agnieszka (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Giulia Vicini, The Dublin Regulation Between Strasbourg and Luxembourg: Reshaping „Non-Refoulement” in the Name of Mutual Trust? (Rozporządzenie dublińskie między Strasburgiem i Luksemburgiem: nowe ukształtowanie zasady non-refoulement w imię wzajemnego zaufania?), „European Journal of Legal Studies” 2015, vol. 8, no. 2, s. 50–72, ISSN 1973-2937.