Maciej Bernatt, Sankcje administracyjne: między efektywnością i proceduralną sprawiedliwością - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Maciej Bernatt, Administrative Sanctions: Between Effi ciency and Procedural Fairness (Sankcje administracyjne: między efektywnością i proceduralną sprawiedliwością), „Review of European Administrative Law” 2016, vol. 9, iss. 1, s. 5–32, DOI: 10.7590/187479816X14628633832166.