Gaëtan Cliquennois, Elisabeth Lambert Abdelgawad, Rozwój europejskiego systemu praw człowieka i praw podstawowych w kontekście gospodarczym i politycznym - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Gaëtan Cliquennois, Elisabeth Lambert Abdelgawad, The Development of the European System of Human and Fundamental Rights in the Current Economic and Political Context (Rozwój europejskiego systemu praw człowieka i praw podstawowych w kontekście gospodarczym i politycznym), „European Law Journal” 2016, vol. 22, no. 1, s. 2–8, DOI: 10.1111/eulj.12170.